5 gode tips til en fin elbilferie – SkandiaEnergi
 • 5 gode tips til en fin elbilferie

  Mange har planer om å nyte sommerferien i Norge i år. Noen drar for første gang på bilferie med elbil og er usikre på hva som venter dem. Med våre smarte tips og god planlegging, blir dette garantert en uproblematisk og fin ferieform. Har du for eksempel tenkt på at det er supert å kombinere billading med en matpause, badepause eller litt shopping. 

   

  1. God planlegging.

  Det er mye kjærlighet i god planlegging og nøye forberedelser. Vit derfor at du vet hvordan du skal lade, og finn ut hvor det er gode lademuligheter langs reiseruta. Sjekk om du kan lade bilen der du overnatter, eller i nærheten, for eksempel på et kjøpesenter, hotell eller ved familieparker.

   

  1. Lad underveis

  Med flere kortere ladestopp underveis får man strukket jevnlig på beina, man kan kos seg med bading, spising, shopping eller annet, samtidig som man unngår krisestemning og forsinkelser ved ladekø eller tekniske ladeproblemer. Lader du bare bilen din til 80% og flytter bilen med en gang du er ferdig, så bidrar du også selv til å redusere kø. Men husk at dersom du har medlemsskap i bilredningsselsap så får du vanligvis veihjelp uansett årsak, også dersom du skulle være så uheldig å gå tom for strøm.

   

  1. Husk ladekabel

  På hurtigladestasjonene sitter kabelen fast i laderen, som på en bensinpumpe. De fleste ladestasjonene har ladeplugger for alle standarder, så uansett om elbilen din har en CHAdeMO, Combo/CCS eller vanlig type 2 plugg, er det mulig å lade langs veien Det er likevel lurt å ha med seg ladekabel til ladepunkter hvor ladingen går saktere, som ved nattlading. Ta med deg både en såkalt Type 2 kabel, og en kabel med vanlig stikkontakt.

   

  1. Finn og aktiver ulike ladeløsninger

  Du må aktivere laderen og betale for tiden du lader uansett hvor du skal lade. Ladeoperatørene har ulike løsninger for betaling, og det er lurt å sette seg inn og laste ned disse før du starter turen. De største leverandørene av ladestasjoner i Norge, er Fortum og Grønn Kontakt. Begge disse har apper med god oversikt over deres ladestasjoner. I tillegg kan du starte og stoppe ladingen via appene deres. Det finnes også andre apper som gir deg en oversikt over alle lademuligheter, som kommuner, bedrifter, hoteller eller bilmerker.

   

  1. Kos deg underveis

  Til slutt vil vi anbefale deg å roe ned og beregne god tid slik at du får ladet dine batterier som en del av kjøreturen. Naturen i Norge er vakker, og en av fordelene med egen bil, er at du kan stanse hvor du vil og nyte den. Med campingstol og bord i bagasjen, har du enda større fleksibilitet til å ta rastepausen der det passer. Forbered barna, slik at de har ulike «verktøy» for å ha det morsomt i bilen. For å slippe iPad en stund, kan klistrebok, tegning, høytlesning, spørrebok og ulike små spill være morsomme aktiviteter for både store og små.

   

  Med disse gode tipsene under panseret, håper vi du og dine, får en riktig fin sommerferie i elbilen din.

  Ønsker du billigere strøm? Se vår anbefalte avtale