En mild og våt høst gir lave strømpriser – SkandiaEnergi
 • En mild og våt høst gir lave strømpriser

  STRØMPRISEN HAR VÆRT REKORDLAV!

  Vi har akkurat lagt bak oss en oktober hvor strømprisen var rekordlav. Dersom vi sammenligner med fjoråret, så var strømprisen hele 66% lavere i år, og det merkes godt. Faktisk må vi hele 20 år tilbake for å finne tilsvarende lave strømpriser. Det lover godt for resten av året.

   

  Det milde været senker strømforbruket

  Så langt har november har vært svært mild i det meste av landet og det ser ut til at vi må vente enda noen uker før kuldegradene setter inn. Det milde været senker naturlig nok strømforbruket og bidrar til at vi fortsatt kan levere lave strømpriser.  Den fuktige høsten med mye regn og vind har også gjort sitt. De store nedbørsmengdene har fylt vannmagasinene til topps, og den kraftige vinden har ført til ny rekord for vindkraftproduksjon i Europa. Alt dette påvirker strømprisene positivt.

   

  Fortsatt lave strømpriser

  Det er vanskelig å spå om været fremover. Vi har alle opplevd at været ikke nødvendigvis stemte overens med den værmeldingen vi hadde sett. Likevel spås det at strømprisene skal holde seg lave resten av 2020. Det skyldes ikke minst de fulle vannmagasinene, og forhåpentligvis at godværet holder seg ennå noen uker.