Fortsatt lav strømpris i høst – SkandiaEnergi
 • Lav strømpris høst 2020

  Fortsatt lav strømpris i høst

  Koronakrise, en mild vinter og en vindfull start på året, har ført til at vi i år har hatt rekordlave strømpriser. Også resten av året ser ut til å ende på et lavt prisnivå, selv om strømmarkedet nå er i ferd med å normaliseres. Gevinsten for dette kommer deg som kunde til gode. Så langt i år har du spart tusenvis, sammenlignet med fjoråret da prisene var langt høyere.

  Vi synes det kan være vanskelig å forklare kundene våre hvordan det europeiske strømmarkedet nå er forbundet. I disse dager er det nemlig flere elementer enn bare hvor mye vann vi har vi kraftmagasinene i Norge til vannkraftproduksjon som avgjør hvor lav eller høy strømpris vi har her i landet. Det er faktisk slik at stor vindkraftproduksjon andre steder i Europa, kan føre til at Norge kan importere denne vindkraften billig, for så å spare på den norske vannkraften.

  En mild og snørik vinter med lav etterspørsel og stor snøsmelting førte til høy fyllingsgrad i de norske vannmagasinene. Dette, i kombinasjon med stor europeisk vindkraftproduksjon, har altså bidratt til at strømprisene har vært svært lave i  Norge så langt i år.

  Samtidig har koronakrisen og nedstengning av samfunnet også ført til at etterspørselen totalt sett har sunket. Dette bidrar også til en lavere strømpris for meg og deg.

  I perioden vi nå har vært gjennom, har altså du som kunde hos oss spart mange penger på den lave strømprisen.

  Høsten som ligger foran oss kan oppleves som usikker med hensyn til korona og økonomiske forhold. Derfor er det fint at flere internasjonale forhold, i kombinasjon med fulle, norske vannmagasiner, gjør at alt ligger til rette for at vi fortsatt skal tilby deg en lav strømpris gjennom hele høsten og vinteren.

  I en usikker og litt vanskelig tid for mange av oss, skal vi arbeide hardt hver eneste dag, for å levere billig, fornybar energi til alle våre kunder!

  Lurer du på noe? Vi hjelper deg gjerne! 🙂