Kjøpe eller selge bolig? Dette bør du tenke på. – SkandiaEnergi
 • flytte planter kasser

  Kjøpe eller selge bolig? Dette bør du tenke på.

  Våren er ofte tiden der man planlegger å kjøpe eller selge bolig. Dette bør du tenke på om strømmen.

   

  Selge bolig

  Når du skal selge boligen din er målet å få mest mulig for boligen din. Da er det lurt å sikre at alt er i orden – ingen feil eller mangler på det elektriske anlegget. Har du feil, er det tid for å rette på dette nå slik at du slipper å få det med i tilstandsrapporten. Har du gjort oppgraderinger i det elektriske anlegget – husk å melde fra til takstmannen slik at dette også kommer med. Dette kan være verdiøkende for boligen din. Husk at lamper medfølger til kjøper. Kan du gjøre tiltak for å få en bedre energiklasse? Ikke glem å melde flytting til oss som din strømleverandør.

  Kjøpe bolig

  Ved kjøp av bolig er det et par strømrelaterte ting du bør være spesielt oppmerksom på. For eksempel vil en stor bolig ha et større energibehov. En varmepumpe reduserer det totalte energibehovet for boligen, men det øker vanligvis strømregningen. Badebasseng er et strømsluk, det samme kan boblebad være, om ikke i samme grad. Er huset gammelt og dårlig isolert vil det ha et stort varmetap. Nyere boliger derimot har mindre energibehov. Skal du kjøpe leilighet vil du få stor nytte av at det ligger en leilighet under da du vil få et redusert energibehov. Spør gjerne hvilke strømkostnader tidligere eier har hatt. Det kan være fint å vite litt om hvilke faste kostnader du kan vente deg.

   

  Ikke glem å gi beskjed til oss når du skal flytte. Vi hjelper deg med alt fra A-Å med strømmen, slik at du kan konsentrere deg om alt det andre.

   

  Du kan enkelt melde flytting til oss her.