Slik fungerer det norske strømmarkedet. – SkandiaEnergi
 • Slik fungerer det norske strømmarkedet.

  Norge er en del av et nordisk kraftmarked og alle norske leverandører kjøper inn strøm på den nordiske kraftbørsen NordPool. Innkjøpsprisen også kalt spotpris, er den samme for alle leverandører. Det er nettselskapene og kraftprodusentene som arbeider med produksjon av strøm, fyllingsgrad i vannmagasiner, eksport til utlandet eller kraftkabler. Som din strømleverandør har vi ingen påvirkning på disse tingene. Vi tjener ikke mer selv om prisen er høy. Vårt høyeste ønske alltid: Lave strømpriser.

  Mange leverandører – ulike tilbud
  Strømmarkedet preges av en rekke ulike leverandører. Mange synes det kan være vanskelig å velge. De er usikre på om de får et lokketilbud eller har en dyr, gammel avtale. Hos oss i SkandiaEnergi har vi bare avtaler om strøm til innkjøpspris – den billigste avtaletypen de siste 10 årene. Vi har ikke lokkepriser – bare lave priser!

  Strømprisen din – direkte fra kraftbørsen
  I SkandiaEnergi har du strøm til innkjøpspris, den samme prisen som vi kjøper inn strømmen for på den nordiske strømbørsen NordPool. Prisen forandrer seg fra time til time. Strømprisen på din regning er basert på hvordan du har brukt strømmen i de ulike timene, dagene og ukene i perioden som regningen dekker. Prisen på regningen din viser et gjennomsnitt av disse prisene.

  40% er avgifter 
  En stor andel av dine strømkostnader er offentlige avgifter. Du betaler forbruksavgift på 14,59 øre/kWh og avgift til Energifondet på 1,25 øre/kWh. I tillegg er alle norske strømleverandører pålagt å kjøpe elsertifikater for kundenes strømforbruk. Denne kostnaden ligger inne i ditt ørepåslag. Prisen på elsertifikater varierer og har økt betydelig den siste tiden. På toppen av dette betaler du merverdiavgift på 25% på hele ditt strømforbruk og nettleie
  .