Unngå skader ved lyn og torden – SkandiaEnergi
 • Unngå skader ved lyn og torden

  Det registreres over 100 000 lynnedslag i Norge hvert år og de fleste skjer i juli og august. Hver tredje nordmann har fått elektrisk utstyr ødelagt av lynnedslag.

   

  Dette gjør du for å unngå skader ved tordenvær:

  1.) Trekk ut kontaktene til elektriske apparater som TV, PC, modem, ruter, TV-dekoder, vaskemaskin, fasttelefon, nettverkskabler når tordenværet er i nærheten av boligen din. Lynnedslag kan skade elektriske apparater i én kilometers radius. Hvis lynet slår ned i strøm- eller telenettet, kan det ramme fra enda større avstander.

  2.) Eksperter anbefaler overspenningsvern i sikringsskapet ditt for å gjøre elektronikken i hjemmet ditt tryggere i forbindelse med lyn og torden.

  3.) Finelektronikk som PC og modem trenger i tillegg et ekstra vern i både stikkontakten og internett- eller antenneuttaket.

  4.) Har du hatt lynnedslag og har mistanke om at noe er galt med det elektriske anlegget, ta kontakt med elektriker eller ditt lokale brannvesen, og meld skade til forsikringsselskapet. Noen skader kan være lett synlige, andre skader kan slå ut over tid og forårsake brann i etterkant.

   

  Husk at med kundefordelen Betalingsfritak, dekker vi i SkandiaEnergi egenandelen din hos forsikringsselskapet ved strømrelaterte skader.