Vinterværet påvirker strømprisene – SkandiaEnergi
 • Vinterværet påvirker strømprisene. Billig strøm. Grønn strøm. garantert!

  Vinterværet påvirker strømprisene

  De siste ukene har bydd på flott vintervær over store deler av landet. Mye snø og ekstra kaldt vær har gitt godt skiføre, og mye moro i akebakken.

  I hjemmet er det imidlertid behov for mer strøm for å holde kulda ute, og det har ført til økt forbruk for de fleste av oss. Derfor fører det flotte vinterværet til høyere strømpriser.

  Vinterværet er ikke det eneste som påvirker strømprisen

  I tillegg til været vil strømprisen påvirkes av tilbud og etterspørsel. Den siste faktoren vi må regne med er sesongvariasjoner. Det meste av strømmen som produseres i Norge kommer fra vannkraft. På vinteren er det normalt lite vann igjen i magasinene og derfor blir strømmen solgt til høyere pris. Denne vinteren har vi hatt noen uker hvor det kalde været har ført til ekstra høy etterspørsel, mens tilbudet har vært lavt. Det har gitt oss enkelte dager med betydelig høyere strømpriser enn vi har sett de siste årene.

  Økt forbruk påvirker nettleien

  Nettleien fastsettes av ditt nettselskap. Dette er kostnaden for å få strøm frem til huset ditt. Nettleien betales til nettselskapet og består av et fastbeløp og en variabel del. Når vi bruker mer strøm og forbruket øker, så øker også den variable delen av nettleien. Som strømleverandør har vi ingen påvirkning på nettleien. Les mer om strøm og nettleie på en faktura.

  Hvordan kan du påvirke strøm forbruket.

  Nesten 80% av strømbruken i Norge går til oppvarming. Når det er kaldt skrur vi opp varmen for å holde kulda ute. Ved å senke innetemperaturen med 1-2 grader vil man redusere forbruket og spare penger på strømregningen.

  Etter oppvarming bruker vi mest strøm til varmt vann. Derfor er det lurt å ta en kort dusj istedenfor karbad. Andre sparetips er å skru av lys, og redusere varmen i rom som ikke er i bruk. I tillegg kan det være fint å bruke ved til oppvarming om du har anledning til det.